Laatste energie-nieuwtjes.

 

Twee nieuwe EPC’s vanaf 1 januari 2020.

EPC KNR: Vanaf 1 januari 2020 is er ook bij de verhuur of verkoop van een “klein niet residentieel” pand een EPC nodig (het EPC kNR).

Het betreft winkels, een praktijk van een zelfstandige, crèches en dergelijke met een vloeroppervlakte kleiner dan 500 m2.

EPC GD: Voor de gemeenschappelijke delen van elk appartementsgebouw dient er een “EPC gemeenschappelijke delen” (EPC GD) opgemaakt. Het gaat hier over een EPC die het gebouw in zijn globalitieit bekijkt en niet enkel één appartement. Hierdoor bekomt men een beter beeld van de maatregelen die het gebouw energie zuiniger kunnen maken. Het EPC GD zal het gemakkelijker maken om van elk individueel appartement een EPC op te stellen, daar de gegevens van het EPC GD overgenomen kunnen worden.
Het EPC GD is verplicht voor elk appartementsgebouw vanaf 1 jan 2022 maar kan nu reeds worden opgesteld.

Meer informatie over deze twee nieuwe EPC’s kan u vinden op www.energiesparen.be

 

1 januari 2019: EPC+ komt eraan.

Vanaf 1 januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. Het blijft verplicht maar het zal er dus visueel anders uitzien en bevat nieuwe informatie.

Het belangrijkste verschil is dat er niet enkel een energiescore maar ook een energielabel wordt meegegeven. Dit label kan gaan van A+ (zeer goed) tot F (zeer slecht). Het EPC+ zal ook meer aanbevelingen doen om je woning energiezuiniger te maken en er zal hiervoor een kostenindicatie worden toegevoegd.

De Vlaamse regering wil namelijk met het Renovatiepact tegen 2050 alle woningen en appartementen in Vlaanderen minstens even energiezuinig te maken als een nieuwbouwwoning van 2017. Via dit EPC+ hopen ze dit doel te bereiken.

Meer informatie over dit nieuw EPC kan u vinden op www.energiesparen.be

Vind je deze informatie nuttig? Schrijf vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.